Projekt

Projekt

News/Novosti
Prijava
Koordinacija
Posvetovalnica
Določbe
Vprašanja
Pošteno delo
Sumljivi primeri
Projekt
Projektni partner

FER-POŠTENO DELO –   Na enakem delovnem mestu enako plačilo za enako delo!

 

Da bi lahko izvedli svetovanje v bližini meje, je bila odprta servisna pisarna s pomočjo projektnega partnerja  sindikata za gradbeništvo in lesna dela in dežele Štajerske (regije) v Spielfeldu in tudi tam je zaposlena njihova uslužbenka. Naša sodelavka izvaja informacijske  razgovore v slovenskem in nemškem jeziku. Servisna pisarna za posvete je odprta v ponedeljek, sredo in v četrtek popoldne. Seveda se priporoča, da se predhodno dogovorite o terminu.

 

Izvajali se bodo tudi obiski na gradbiščih in v podjetjih, da se bodo vzpostavili stiki z delojemalci na licu mesta. Servisna pisarna tesno sodeluje z vsemi pomembnimi inštitucijami, kot so  GKK, PVA, AK in BUAK. Cilj tega je zmanjševanje prenizko obračunanih-izplačanih mezd, zmanjšanje neprijavljenih delavcev in omejevanje delovnopravnih prestopkov. Odvijali bi se naj tudi mitingi za izmenjavo mnenj na Dunaju in v Sloveniji (Maribor, Ljubljana). Cilj mitingov je vsekakor izboljšati sodelovanje sindikatov in upravnih organov, omogočiti neprestano izmenjavo mnenj in skupno izdelati katalog ukrepov za zmanjševanje premalo izplačanih mezd. Vsi rezultati teh razgovorov in srečanj bodo dostopni na internetni strani vsej javnosti, da bi se ta osveščala in seznanila s temi zadevami.

 

Informacijske prireditve

Dodatno se bodo še izvajale informacijske prireditve za regionalno prebivalstvo, kjer se bodo predstavljali tudi spoznanja servisne pisarne  ter aktualne zakonske določbe. Želeli bi prebivalstvo tekoče osveščati in jih seznanjati s temi vsebinami.

 

Čas projekta

Maj 2017 do aprila 2020

Ta stran uporablja piškotke. Če ostanete dalje na tej strani, soglašate z uporabo naših piškotkov. Druge informacije OK