Pošteno delo

Pošteno delo

News/Novosti
Termini
Koordinacija
Posvetovalnica
Kolektivne pogodbe
Vprašanja
Pošteno delo
Sumljivi primeri
Projekt
Projektni partner

Kot sindikat za gradbeništvo in lesna dela skrbimo zato, da delojemalci naše branže dobijo to, kar jim pripada. V združeni Evropi naš pogled presega Avstrijo. Naš cilj je enako plačilo za enako delo. V zadnjih letih smo se intenzivno ukvarjali s pravicami zaposlenih delavcev, ki ne stanujejo v Avstriji ali so zaposleni pri tujih podjetjih.

 

Evropsko sodišče je odločilo leta 2015, da vsem napotenim gradbenim delojemalcem, tudi TEBI, pripada enako plačilo, vključno z dnevnico ter božičnico, kot jo morajo dobiti avstrijski gradbeni delojemalci. Večja delovna storitev, ozr. povečan obseg dela za več kot tri ure znaša dnevnica/dnevno nadomestilo 10,70€, povečan obseg dela ali storitve nad devet ur pa znaša 17,20€, in če ni mogoča vrnitev domov, znaša dnevnica 28,50€ na delovni dan.

 

Praksa pa pokaže, da veliko napotenih gradbenih delojemalcev ne dobi tega plačila. Da bi lahko preverili, če si TI upravičen do teh dodatkov, se moraš oglasiti v naši servisni pisarni v Spielfeldu in prinesti s seboj te dokumente: A1 formular, ZKO formular, delovršno/delovno pogodbo, plačilne liste, seznam zapisanih nadur ter bančne izpiske tega podjetja, ki ti je izplačevalo plačo.

 

Napiši nam e-pošto …

 

Ali s tem linkom …

> K dogovoru termina

dogovori avtomatsko termin!

 

Telefonski dogovori terminov, ozr. informacije ti na žalost v tem primeru ne moremo dati na ta vprašanja, ker imamo pri tem veliko dodatnih vprašanj!

Ta stran uporablja piškotke. Če ostanete dalje na tej strani, soglašate z uporabo naših piškotkov. Druge informacije OK