Projekt

Projekt

News/Novosti
Termini
Koordinacija
Posvetovalnica
Kolektivne pogodbe
Vprašanja
Pošteno delo
Sumljivi primeri
Projekt
Projektni partner

POŠTENO DELO –    Enako plačilo za enako delo!

 

Da bi lahko izvedli svetovanje v bližini meje, je bila odprta servisna pisarna s pomočjo projektnega partnerja  sindikata za gradbeništvo in lesna dela in dežele Štajerske (regije) v Spielfeldu in tudi tam je zaposlena njihova uslužbenka. Naša sodelavka izvaja informacijske  razgovore v slovenskem, hrvaškem in nemškem jeziku. Servisna pisarna za posvete je odprta v ponedeljek, sredo, četrtek in petek . Nujno je, da se vnaprej dogovorite preko domače strani www.posteno-delo.si za termin.

 

Izvajali se bodo tudi obiski na gradbiščih in v podjetjih, da se bodo vzpostavili stiki z delojemalci na licu mesta.

Servisna pisarna tesno sodeluje z vsemi pomembnimi inštitucijami, kot so  OEGK, PVA, AK in BUAK. Cilj tega je zmanjševanje prenizko obračunanih-izplačanih mezd, zmanjšanje neprijavljenih delavcev in omejevanje delovnopravnih prestopkov. Odvijali bi se naj tudi mitingi za izmenjavo mnenj na Dunaju in v Sloveniji (Maribor, Ljubljana) in Hrvaskem ( Zagreb). Cilj mitingov je vsekakor izboljšati sodelovanje sindikatov in upravnih organov, omogočiti neprestano izmenjavo mnenj in skupno izdelati katalog ukrepov za zmanjševanje premalo izplačanih mezd. Vsi rezultati teh razgovorov in srečanj bodo dostopni na internetni strani vsej javnosti, da bi se ta osveščala in seznanila s temi zadevami.

 

Informacijske prireditve

Dodatno se bodo še izvajale informacijske prireditve za regionalno prebivalstvo, kjer se bodo predstavljali tudi spoznanja servisne pisarne  ter aktualne zakonske določbe. Želeli bi prebivalstvo tekoče osveščati in jih seznanjati s temi vsebinami.

 

Čas projekta

Posteno Delo: Maj 2017 do Aprila 2020

Enako plačilo za enako delo: Maj 2020 do Aprila 2023

Ta stran uporablja piškotke. Če ostanete dalje na tej strani, soglašate z uporabo naših piškotkov. Druge informacije OK