Izjava o varstvu podatkov

News/Novosti
Termini
Koordinacija
Posvetovalnica
Kolektivne pogodbe
Vprašanja
Pošteno delo
Sumljivi primeri
Projekt
Projektni partner

Katere vaše podatke obdelujemo:

 

V povezavi z vašim obiskom naših spletnih strani potrebujemo naslednje podatke: datum in čas obiska strani, IP- naslov, priimek in verzijo spletnega brskalnika, spletno stran(URL), s katere ste prispeli na našo spletno stran, tiste informacije, ki so nam na razpolago preko izpolnjenega spletnega formularja in določene informacije piškotkov.

 

Piškotek je mali elektronski podatek, ki se bo po obisku naše spletne strani shranil na vašem terminalu (računalniku, tablici, mobilnem telefonu). Piškotek služi temu, da omogoči dodatne funkcije spletne strani, olajša navigacijo na spletni strani ali  obnovi vaše opravljene nastavitve, če ponovno obiščete to stran.

 

Najpogostejši piškotki na naši spletni strani so sejni piškotki, ki se izbrišejo avtomatsko, ko zapustite to stran, ostali piškotki pa trajno ostanejo shranjeni na vašem terminalu, vendar jih lahko vsak trenutek izbrišete z novo nastavitvijo brskalnika.

 

Namen obdelave podatkov:

 

Obdelujemo vaše osebne podatke,

  • da vam omogočimo razpolaganje naših spletnih strani in jih tekoče izboljšujemo;
  • da lahko naredimo statistiko obiska naše spletne strani;
  • da preprečimo vpade na našo spletno stran in jih zaustavimo;
  • če vas povabimo, da nam vpišete vaše podatke, navedite vedno v kateri zadevi v spletnem formularju. Če tega ne storite, ni odgovorov.

Pravna osnova obdelave:

 

Mi obdelujemo te podatke, da vas seznanimo z dejavnostmi svetovalnega mesta, za izpolnitev drugih dogovorov z vami in za doseganje predvsem naših upravičenih interesov (izpolnjevanje zgoraj opisanih namenov).

 

Posredovanje podatkov tretji osebi:

 

Vaše osebne podatke posredujemo našemu IT- ponudniku storitev  i-netdesign, s katerimi smo sklenili pogodbo o naročilu obdelave podatkov v skladu z 28. členom  Zakona o varovanju in obdelavi osebnih podatkov (DSGVO), kot tudi za druga poklicna interesna zastopanja po zakonskih določilih v skladu  s 96.členom, 2. odstavku zakona AK-G.

 

Čas shranjevanja:

 

Vaše podatke o obisku spletne strani ne bomo hranili več kot šest mesecev. Če ste aktivno vnesli podatke v formular, sledi shranjevanje za potrebno trajanje navedenega namena; če ste se registrirali kot User pa za čas obstoja vašega računa. Daljše shranjevanje sledi na osnovi zakonskega urejanja.

 

Analiza spletne strani:

 

Naša spletna stran uporablja funkcije službe spletne analize Google Analytics. Ponudnik je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA (ZDA). Pri tem se uporabljajo piškotki, ki omogočajo preko njihovih uporabnikov analizo uporabe spletne strani.

S tem pridobljene informacije se prenesejo na server ponudnika in se tam shranijo. To pa lahko preprečite s tem, da nastavite vaš brskalnik tako, da se ne shranijo noben piškotek. S ponudnikom imamo sklenjeno odgovarjajočo pogodbo za obdelavo naročenih podatkov.

 

IP- anonimiziranje:

 

Na tej spletni strani smo vklopili funkcijo IP-anonimiziranja. S tem bo vaš IP-naslov z Googla skrčen znotraj držav članic evropske zveze ali v drugih pogodbenih državah sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru pred posredovanjem v Ameriko. Samo v posebnih primerih bo vaš polni IP-naslov prenesen na server Googla v Ameriko in bodo tam skrčeni. Po naročilu operaterja te spletne strani bo Google uporabljal te informacije, da bo ocenil uporabo spletne strani ter sestavil poročilo o njeni aktivnosti in pripravil ter ponudil nadaljnje storitve za uporabnike spletne strani in interneta. Podatki v okvirju Google Analytics z vašega brskalnika posredovan IP-naslov ne bo priključen k ostalim podatkom Googla.

 

Brskalnik Plugin:

 

Shranjevanje piškotkov pa lahko preprečite z odgovarjajočo nastavitvijo vašega brskalnika Softwara; opozarjamo pa vas nato, da zaradi tega ne boste mogli uporabljati vseh obširnih funkcij te spletne strani. Lahko pa preprečite s tem zajem preko piškotkov ustvarjene in na vašo uporabo spletne strani vezane podatke (skupaj vašim IP-naslovom) na Googlu ter obdelavo teh podatkov preko Googla, s tem, da si naložite na tem linku razpoložljiv brskalnik Plugin in si ga namestite: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

 

Vaše pravice kot prizadetega:

 

V sodelovanju z nami imate pravico nasprotovati, ozr. ugovarjati v zvezi z obdelavo zgoraj navedenih podatkov ter zahtevati (i) informacije o  tem in o prejemu kopije shranjenih podatkov, (ii)  o popravku, dopolnitvi ali izbrisu vaših podatkov, v kolikor so bili ti narobe vneseni ali  se ne dajo več obdelovati v skladu z zakonom, (iii) o omejitvi daljne obravnave, (iv) pod določenimi pogoji tudi nadaljnjo obdelavo ali pa prekličete privoljenje, (v)zahtevate lahko tudi informacijo o prejemniku vaših podatkov in  (vi) vložite pritožbo pri pristojnem organu za varstvo osebnih podatkov (www.dsb.gv.at).

 

Tako smo dosegljivi:

 

Gewerkschaft Bau-Holz

Deželni poslovodja Andreas Linke

Karl-Morre-Straße 32

A-8020 Graz

 

Mobil.tel.: +43 664 614 55 79

E-pošta: andreas.linke@gbh.at

Ta stran uporablja piškotke. Če ostanete dalje na tej strani, soglašate z uporabo naših piškotkov. Druge informacije OK